A kánikulában biztosan sokan gondolkodtak azon, hogy mennyivel jobb lenne klímával hűteni otthonukat, ám a hűvösebb idő beköszöntével már nem is tűnik olyan fontosnak a klimatizálás. A többség ilyenkor letesz arról, hogy légkondit vásároljon, pedig az ősz nagyon is jó időzítés!

 

Miért érdemes ősszel beszerezni a klímát?

 

         Az ősz tulajdonképpen a klímaszezon végét jelenti, ezért a forgalmazók leárazással szeretnék kisöpörni a megmaradt termékeket, hiszen az idén trendinek számító készülékek jövőre kevésbé lesznek népszerűek. Ez pedig azt jelenti, hogy a kiszemelt klímaberendezést akár sokkal jobb áron is beszerezhetjük, mint nyáron.

 

         Nyáron a legtöbb klímaszereléssel foglalkozó cég hetekre be van táblázva, ezért nem tudnak új munkát bevállalni. Ősszel azonban csökken a klímavásárlási láz, így könnyebben találhatunk megbízható klímaszerelőt, aki segít a klímarendszer megtervezésében, és a klíma telepítését is szakértelemmel elvégzi. Egy kis szerencsével még az is megeshet, hogy a szerelési ár is barátibb a nyárinál.

 

         Átmeneti időszakokban kimondottan gazdaságos klímával fűteni. Ősszel gyakran előfordul, hogy kint már igen hűvös az idő, de mivel még nincs fűtési szezon, a lakásban kellemetlenül lehűlhet a levegő. Ilyenkor előkerülnek a villanyradiátorok és a hősugárzók, amik nagyon sok áramot fogyasztanak. Ezekhez képest sokkal takarékosabb megoldás az inverteres klímaberendezéssel való fűtés a hőszivattyús megoldásnak köszönhetően.

Facebook Twitter Google+