A Prága belvárosában lévő üzlet esetében kész terveket kaptunk az igényekről, nekünk csak a klímaberendezéseket kellett biztosítani és a beüzemelést elvégezni. Úgy számoltunk, hogy kb 4 nap elég is lesz mindenre, de jó volna maradni még egy napot, körbenézni. A klímákat már jól ismertük, két Daikin SkyAir kültérit szereltünk be, összesen 5 körkifúvós, kazettás beltéri egységgel.
Győrben pár hete szinte egy az egyben ugyan ezt a rendszert telepítettük az Árkád üzletházban, de nincs két egyforma munka. A csövek nyomvonala ott jelentősen egyszerűbb volt, és ha valami elfogyott vagy a telephelyünkön maradt, akkor sokkal könnyebb volt pótolni. Prága esetében erre csak egyféleképen lehetett felkészülni: az autóba mindent bepakoltunk, amire csak szükségünk lehet kinn.

klímaszerelés budapesten

Szerencsénk volt, hogy jókor érkeztünk és találkoztunk a vállalkozóval, aki az álmennyezetet készítette elő, mert már az első nap le tudtuk tisztázni, hogy hogyan tudunk egymás mellett dolgozni, egymás zavarása nélkül. Ez lehet, hogy nem tűnik fontosnak, pedig nagyon is az, tekintve, hogy a klíma csövek, szinte a nyomvonal 70%-ában az álmennyezet alatt futnak. Az első napon csak feljelöltük a beltéri egységek helyét és elkészítettük a kültérinek szükséges konzolt. Ez az iszonyatosan elnyújtott kiutazás után pont elég is volt, hiszen több mint 11 órán át tartott az út, nagyon sok helyen szinte csak araszolva tudtunk haladni.

Második nap kipihenten már tudtunk érdemlegesen haladni, elkészültünk az összes véséssel, a bilincsek rögzítésével és feltettük a beltéri egységeket is. A kondenzvíz elvezetése is több mint a feléig megvolt, de később módosították a nyomvonalat, és teljesen újra kellett kezdeni az egészet. A megrendelő nem volt tisztában azzal, hogy a kazettás beltéri egységekben szivattyú van beszerelve és nem kell lejtésben végigvezetni a csöveket a fél épületen, hanem egyszerűen a tetőre ki lehet azt vinni - akár emelkedő nyomvonalon is, hiszen 70 cm-ert gond nélkül emelnek a beltériben található gyári szivattyúk.

A harmadik napon kicsit korábban érkeztünk, mint terveztük, nem tudtunk elkezdeni dolgozni, mert nem tudtunk bejutni az épületbe. Prága egyik sétálóutcájában elindultunk, egy kávézót keresve, de egy nagyon hangulatos kis reggelizőbe botlottunk. Érdekessége, hogy 0-24 reggelit szolgálnak fel, és állítólag folyamatosan friss ételeket készítenek. Nem bírtuk megállni, muszáj volt kipróbálni. Nem csalódtunk. Borzalmas volt a finom reggelit félbeszakító telefon miatt visszazuhanni a valóságba és visszarohanni az üzlethez. Talán a reggeli adott akkora lendületet, hogy teljesen készen lettünk a nyomvonal kiépítésével, a kültéri és a beltéri egységek bekötésével és klímák nyomáspróbájával is készen lettünk. 

Daikin klíma

Az utolsó napon kicsit később értünk ki, szándékosan. A reggelizőbe is foglaltunk asztalt és a gépeket is nyomás alatt akartuk hagyni, hogy lássuk, ha ereszt valahol a hűtőkör. Mivel a nyomás érkezéskor is jó volt, bekötöttük a távirányítókat, levákuumoltuk a rendszert és beindítottuk a klímákat. Gyorsan beállítottunk egy-két dolgot, amit kértek, majd a távirányítókat átállítottuk Cseh-re.

daikin távirányító

reggeli klímaszerelés prágában

 

Facebook Twitter Google+