Mi az a multisplit klíma?

A multisplit klíma azt jelenti, hogy egy kültéri egységhez több beltéri egység tartozik. Ez a megoldás abban az esetben lehet előnyös számunkra, ha több helyiséget szeretnénk hűteni, de mindezt egy kültéri egységgel szeretnénk megoldani. A beltéri egységek külön szabályozhatóak, és ugyanolyan kényelmi funkciókkal vannak ellátva, mint a monosplit klímák.

Ma már a legtöbb multi klíma variálható rendszerű, aminek az az előnye, hogy mi válogathatjuk össze a beltéri egységeket, majd az ezekhez szükséges kültéri egységet. Érdemes már ekkor egy klímaszerelő segítségét kérni, aki felméri, hogy az elképzeléseink megvalósításához hány darab és mekkora teljesítményű beltéri egységre lesz szükség, és mindehhez milyen kültéri egységet kellene választani.

A klíma beszerelését mindig bízzuk szakértőre!

A split klímák egy kültéri és általában egy belső egységből állnak, multi klíma esetében viszont több beltéri egység tartozik a kültéri egységhez. Ezeket az egységeket kell elektronikusan és kalorikusan összekötni, ez pedig szakértelmet igényel, főleg mivel a multisplit klímák telepítése, beszerelése bonyolultabb, mint a mono klímáké. A légkondicionáló szakszerűtlen beszerelése helytelen működéshez és a készülék meghibásodásához vezethet, így hát nem éri meg a klímatelepítésen spórolni.

A nagyobb gyártók a minőségi készülékekre akár 10 év garanciát is vállalnak, ám a gyári garancia csak abban az esetben érvényes a meghatározott időre, ha a klímaszerelés kék kártyával rendelkező szakértő által valósult meg, és ezt igazolni is tudjuk.

Facebook Twitter Google+