Fontos a minőség

A megbízható klímaszerelő cégek nem ajánlják az olcsó, ismeretlen márkájú klímák megvásárlását. Ezekre a klímaberendezésekre a forgalmazók rövid ideig vállalnak garanciát, ha pedig meghibásodnak, szinte lehetetlen szerelőt találni, hiszen beszerezhetetlenek az alkatrészek.

A klímatelepítéssel foglalkozó cégek többsége a japán gyártmányú készülékeket ajánlják a megrendelőknek, mint például a Daikin, Panasonic, Fujitsu, Hitachi, Toshiba, olcsóbb kategóriában pedig a Midea.

Mobil vagy split klíma

Ha nincs akadálya, válasszunk split klímát, hiszen sokkal több előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, mint a mobilklímák. Mobilklímát vásárolni csak abban az esetben érdemes, ha a split klíma beszerelése valamilyen okból nem lehetséges.

Multi klíma vagy több mono split klíma?

A multisplit klímarendszer kialakításának várható költsége 20-30%-kal is magasabb lehet, mint kettő vagy több különálló klíma felszerelése. Akkor érdemes ezt a megoldást választani, ha nincsen hely a különálló egységek számára, vagy esztétikai szempontok miatt nem szeretnénk az épületen több kültéri egységet.

Mennyire fontos a légtisztítás?

Amennyiben a tiszta levegő fontos szempont a számunkra, légkondicionáló vásárlásakor érdemes olyan modellt választani, amelynek a belső szerkezetét penész- és baktériumölő anyaggal kezelték. A minőségi klímaberendezéseknél többszörös légtisztító technológiát alkalmaznak, így a készülékből távozó levegőben nincs semmilyen irritációt vagy betegséget okozó káros részecske.

Zajszint

Egy társasház vagy lakótelepi lakás esetében a szomszédokra kiemelten tekintettel kell lenni, lényeges szempont lehet ezért a klíma által kibocsátott zaj, rezgés. A megbízható gyártók megadják a kültéri és a beltéri egység zajszintjét, így ennek fényében tudjuk kiválasztani a megfelelő készüléket.

 

 

Facebook Twitter Google+