Ne spóroljunk a klímaszerelőn

 Aki a kánikula megérkeztével kap észbe, hogy klímát szeretne, az dilemmába kerülhet. A megbízható, minőségi munkát végző cégek általában ilyenkor már be vannak táblázva, ám fusi munkát gyorsan és olcsóbban bevállaló, aztán pedig eltűnő vállalkozót biztosan találunk.

Ám a klímaszerelésben sincs olyan, hogy olcsó és jó, mindez pedig azonnal! Ha minőségi munkát szeretnénk, minőségi anyagokkal, megfelelően kiválasztott klímával, lehet, hogy egy kicsit várnunk kell, és bizony a jó munkának ára is van, amit pedig érdemes megfizetni, mert így olyan céggel kerülünk kapcsolatba, akik később is felveszik a telefont, intézik a garanciális javítást, ha szükséges.

 

Nagyjából mekkora összeggel kalkuláljunk?

 A klimatizálás összege szobánként nagyságrendileg 150-200 ezer Ft-ot jelent, de természetesen az összeg függ a kivitelezési megoldástól és a klímatípustól is. Ez a körülbelüli ár tartalmaz egy közepes árfekvésű klímaberendezést és a szerelést az anyagokkal. Ezzel az összeggel lehet kalkulálni előzetes tervezés esetén. Ettől lefelé eltérni nem érdemes, mert az azt jelentené, hogy műszakilag elavultabb klímát kell választanunk, ami hosszú távon egyáltalán nem gazdaságos, vagy a szerelésen spórolva nem megfelelő minőségű anyagok kerülnek felhasználásra, ami szintén nem megoldás, hiszen akár azonnal elveszíthetjük a gyári garanciát.

Facebook Twitter Google+