A klímával való fűtés még nem túl elterjedt hazánkban, pedig ez a fűtési mód számos előnnyel járhat. Ezen előnyös tulajdonságok közül vegyünk most sorra néhányat!

Gazdaságos

A fűtésre alkalmas klímák hőszivattyús elven működnek, ami rendkívül magas hatásfokot biztosít. A klímával való fűtésnél az elektromos áram csupán a hő szállítását biztosítja, nem pedig közvetlenül a hő előállításáért felelős. Egy megfelelően méretezett klímarendszerrel költséghatékonyan fűthetünk, hiszen az inverteres klímaberendezések energiatakarékosan működnek, illetve sokat faraghatunk a költségeken, ha igénybe vesszük a kedvezményes villamos tarifák valamelyikét.

Okos klíma, kényelem felsőfokon

A WIFI-s klímáknak köszönhetően már nemcsak az adott helyiségben, hanem akár távol az otthonunktól is beállítható a nappaliban, a hálószobában, vagy az egész lakásban uralkodó hőmérséklet. Több napos távollét esetén is kellemesen meleg lakásba érkezhetünk haza, hiszen bárhol, bármikor elindíthatjuk otthonunk fűtését. A klímaberendezés bekapcsolás után néhány perccel képes a maximális hőmérsékletű levegőt fújni, így az adott helyiséget rendkívül gyorsan be tudja fűteni. Az alkalmazáson keresztül akár egy adott szoba pillanatnyi hőmérsékletét is ellenőrizhetjük a távolból, és eldönthetjük, hogy szükség van-e nagyobb fokozatú fűtésre.

Biztonságos

Egy inverteres klímaberendezés akár -15 Celsius fokig is megbízhatóan képes meleget árasztani otthonunkban úgy, hogy a meleg levegő előállításához nincs szüksége gázfelhasználásra vagy tűzre. Ha klímával fűtünk, nem kell tartanunk sem lakástűztől, sem szén-monoxid mérgezéstől. Így családunknak egyszerre tudunk meghitt, meleg otthont és biztonságot nyújtani.

Egészséges levegő, optimális páratartalom

Télen a lakásban a páratartalom jelentősen megnőhet, ám egy modern, inverteres klíma az automatikus hőmérséklet- és nedvességtartalom-szabályozásnak köszönhetően segít fenntartani az optimális páratartalmat. Továbbá ezeknél a minőségi klímaberendezéseknél többszörös légtisztító technológiát alkalmaznak, így ezek a készülékek kiszűrik a levegőből a polleneket, a gombákat és spórákat, ami jelentősen megkönnyítheti az allergiában vagy asztmában szenvedők életét.

Facebook Twitter Google+