A klíma más elven működik, mint egy villanyradiátor!

 

A hagyományos olajradiátorok az elektromos áramot egy fűtőszál segítségével alakítják át hőenergiává. Ez tulajdonképpen egy az egyben történő energialeadásra elegendő, tehát a készülék 1kW elektromos energiából fog előállítani 1kW hőenergiát.

Ezzel szemben a fűtésre alkalmas klímák hőszivattyús elven működnek, ami ennél négyszer, akár ötször jobb hatásfokot biztosít. A klímával való fűtésnél az elektromos áram csupán a rendszer működését biztosítja, nem pedig közvetlenül a hő előállításáért felelős.

 

A hőszivattyús klíma előnyei

 

•         A fűtésre alkalmas inverteres klímák -15 fok alatt is képesek gazdaságosan biztosítani a lakás fűtését, akár a teljes fűtési időszak alatt is.

•         Egy megfelelően méretezett klímarendszerrel akár spórolhatunk is az egyéb fűtési módokhoz képest, hiszen az inverteres klímaberendezések energiatakarékosan működnek.

•         A fűteni képes klíma bekapcsolás után néhány perccel képes a maximális hőmérsékletű levegőt fújni, így az adott helységet rendkívül gyorsan be tudja fűteni.

•         Szobánként szabályozható a hőmérséklet. Ha multisplit klímarendszerünk van otthonunkban, elég csak annak a szobának a beltéri egységét üzembe helyezni, amelyikben éppen tartózkodni szeretnénk.

•         Ezeket a modern készülékeket programozni, távolról vezérelni, automatizálni is lehetséges.

•         A korszerű szűrőrendszereknek köszönhetően a fűtés mellett tisztíthatjuk is lakásunk levegőjét.

Facebook Twitter Google+