Hazánkban még nem igen terjedt el a fűtés klímával való megoldása, pedig akár spórolhatunk is vele, emellett ez a fűtési mód kiemelten biztonságos és kényelmes.

 

Gazdaságos fűtés klímával

 

A fűtésre alkalmas klímák a hőszivattyús működésnek köszönhetően akár ötször jobb hatásfokot biztosítanak, mint például egy villanyradiátor. A klímával való fűtésnél ugyanis az elektromos áram a hő szállítását biztosítja, nem pedig közvetlenül a hő előállításáért felelős, a mai modern inverteres klímaberendezések pedig már igen energiatakarékosan működnek.

Új építésű ház esetén mindenképpen érdemes kiépíteni a klímarendszert, hiszen nyáron és télen is alkalmazhatjuk, és a klíma telepítése jóval olcsóbb, mint a gázfűtés kiépítése. Ám ha már van egy más típusú, bevált fűtési rendszerünk, azt nem feltétlen érdemes lecserélni, viszont a klímát kiváló hatékonysággal használhatjuk rásegítésként. Átmeneti időszakokban pedig klímával a leggazdaságosabb megteremteni az otthon melegét.

 

Működése

 

Hűtés funkcióban a beltéri egység hűt és a kültéri egység fűt -hőt ad le-, fűtés esetében pedig ennek a folyamatnak az ellentéte történik, tehát megcserélődik a kültéri és a beltéri egység funkciója. Ezt egy úgynevezett négy járatú szelep biztosítja, ami a hűtőközeg áramlásának irányát képes megfordítani.

 

Biztonság és kényelem

 

Egy inverteres klímaberendezés akár -15 Celsius fokig is megbízhatóan képes fűteni, és a meleg levegő előállításához nincs szüksége gázfelhasználásra, sem tűzre. Ha klímával fűtünk, nem kell tartanunk sem lakástűztől, sem szén-monoxid mérgezéstől. Így családunknak egyszerre tudunk meghitt, meleg otthont és biztonságot nyújtani.

A klímaberendezés az adott helyiséget rendkívül gyorsan be tudja fűteni, és amennyiben multisplit klímarendszerünk van, akár szobánként szabályozhatjuk a hőmérsékletet. Ezek a modern klímák sok kényelmi funkcióval vannak ellátva, távolról vezérelhetjük vagy automatizálhatjuk is a készülékeket.

Facebook Twitter Google+