Egy klímaberendezés beszerzése után fontos, hogy ne feledkezzünk meg a rendszeres karbantartásról! A kiszemelt klímaszerelő céggel akár karbantartási szerződést is köthetünk, ezzel megkönnyítve a dolgunkat.

 

A klíma karbantartása, tisztítása minimum évente egyszer javasolt. Ha hűtés mellett fűtésre is használjuk a készüléket, akkor viszont évente kétszer, tavasszal és ősszel is szükségszerű a karbantartás.

 

Miért fontos?

Az elhanyagolt klímaberendezésben elszaporodhatnak a baktériumok, vírusok és gombák, melyek betegségeket okozhatnak. A különböző betegségek megelőzésének céljából szükséges a klímaberendezés rendszeres karbantartása és tisztítása. Egészségünk védelmén túl pedig fontos szempont, hogy a garancia is csak így érvényesíthető, továbbá a készülék hatásfokának megőrzése is lényeges.

 

Garancia

Gyártónként változó, hogy egy adott klímaberendezésre mennyi időre vállalnak garanciát. Bármilyen készüléket választunk is, fontos, hogy alaposan utánanézzünk, hogy milyen feltételek mellett érvényes a garancia a meghatározott időre. A gyártó által jósolt élettartam csak rendszeres karbantartással garantálható, ezért a jótállás alapfeltétele évente egy vagy kettő -ez márka, és készülék függő- számlával vagy munkalappal igazolt klímaszerelő által elvégzett karbantartás. Amennyiben az előírt karbantartások elmaradnak, a garancia érvényét veszíti.

 

Karbantartási szerződés

A klíma karbantartásának céljából egy olyan képesített vállalkozást keressünk, amely klímagázokkal kapcsolatos tevékenység végzésére jogosult, és a megfelelő végzettséggel rendelkező szakemberekkel dolgozik. A megbízható klímaszereléssel foglalkozó cégekkel karbantartási szerződés megkötésére is lehetőség van, ami több előnnyel is jár.

 

Karbantartási szerződés előnyei:

–        ha éppen klímaszezon van, akkor sem kell heteket várnunk a karbantartásra
–        tervezhető időpontok
–        rugalmasság, alkalmazkodás a megrendelőhöz
–        a klíma hosszú élettartamának biztosítása
–        megfelelő higiénia, fertőzésveszély minimalizálása
–        garancia megőrzése

Facebook Twitter Google+