A klíma telepítésen nem érdemes spórolni

 

A split klímák egy kültéri és általában egy belső egységből állnak, illetve multi klíma esetében lehet szó több beltéri egységről is. Ezeknek az egységeknek az elektronikus és kalorikus összekötése szakértelmet igényel. A klímaberendezés szakszerűtlen beszerelése, helytelen működéshez és a készülék meghibásodásához vezethet. Továbbá fontos, hogy minőségi anyagokkal dolgozzon a szakember, hiszen az olcsó, gagyi anyagok használata szintén gyakori meghibásodáshoz vezethet, a készülék élettartama pedig jelentősen lerövidülhet.

Egyes gyártók a készülékeikre akár 10 év garanciát is vállalnak, ám a gyári garancia csak akkor érvényes, ha a klíma beszerelése szakértő által valósult meg. Emellett hatósági előírás, hogy a klímaberendezést a benne található hűtőközeg miatt kizárólag erre képesített szakember telepítheti.

 

A karbantartást se próbáljuk meg házilag kivitelezni

 

Amennyiben szervizelésről, karbantartásról van szó, szintén fontos, hogy szakemberre bízzuk a feladatot. A garancia csak így érvényesíthető, illetve a készülék hatásfokának megőrzése is lényeges.

Egészségünk védelmének érdekében is szükséges a szakszerű karbantartás, tisztítás, hiszen a karbantartás elhanyagolása miatt a különböző baktériumok, vírusok és gombák megtelepedhetnek, elszaporodhatnak a készülékben, ezek a kórokozók pedig visszatérő felső légúti panaszokat vagy akár komolyabb megbetegedést is okozhatnak.

A hatékonyság megőrzésének érdekében, és a betegségek megelőzésének céljából tehát a klímaberendezést rendszeresen – évente kétszer- szakemberrel kell kitisztíttatni.

Klímaszerelés árak

 

Facebook Twitter Google+